درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1393/5/27 - 01:46:24
تعداد بازدید: 1401
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

واقعیات جامعه آمریكا
واقعیات جامعه آمریكا

نویسنده: اسدالله افشار

آمریكا كشور لابی‌ها و گروه‌های نفوذ است. به نظر میرسد لابی‌ها در مقابل افكار عمومی از قدرت بسیار بیشتری برخوردار باشند. نتیجه این پدیده تداوم روندهای كنونی و تغییرناپذیری آمریكایی است كه ادعای تحقق دموكراسی و حقوق اساسی و اولیه بشر در آن، گوش مردم خودش را كر كرده است.

به عبارتی روشن تر، بسیاری از نخبگان سیاسی آمریكا با توجه به واقعیت‌های مربوط به روندها و عرف بازی قدرت در این كشور، مرهون لابی‌های مذكور بوده و از این رو مراعات منافع اقتصادی و مطامع سیاسی و اجتماعی این گروه‌های 
ذی قدرت و دارای نفوذ، بر اندیشه وعمل نخبگان مزبور سایه انداخته است.هرچند چنین القا میشود كه دوران نژادپرستی درجامعه آمریكا به سرآمده است، اما بررسی شواهد نشان میدهد كه مولفه‌های نژادپرستی با كمی تغییردرلایه‌های پنهان تری ازجامعه، فرهنگ، سیاست و قانون ایالات متحده آمریكا مخفی شده است.تلاش نخبگان آمریكایی درسطوح مختلف اجتماعی،سیاسی وفرهنگی برای الگوسازی براساس استانداردهای خاص مبتنی برآنچه كه به عنوان ویژگی‌های یك فرد آمریكایی محسوب می‌شود و تلاش برای یكسان سازی جامعه، بیش از پیش، حقوق اقلیت‌های قومی را نقض میكند. این تبعیض‌ها تا جایی گسترش یافته اند كه حتی به دستگاه قضائی آمریكا نیز سرایت كرده است.

در کشور آمریکا به طور متوسط هر 36 ساعت یک سیاهپوست به دست پلیس کشته می‌شود.تبعیض‌های نژادی در ایالات متحده آمریکا که با نظام برده‌داری در سده 17 آغاز شد، همچنان تا عصر حاضر ادامه یافته ‌است. با گذشت سال‌ها از سخنرانی معروف(مارتین لوترکینگ) باعنوان(رویایی دارم)، سیاهپوستان آمریکا همچنان به دلیل سیاست‌های نژادپرستانه دولت این کشور، در محدودیت و محرومیت به سر می‌برند. آمارها حاکی از آن است که حدود یک میلیون نفر ازمجموع 2 میلیون و300 هزار نفر زندانی آمریکا را سیاهپوستان تشکیل می‌دهند و این در حالی است که شمار آمریکایی‌های سفیدپوستی که موادمخدر مصرف می‌کنند،5برابربیشترازسیاهپوستان است. میانگین ثروت یک خانواده سفیدپوست 20 برابر ثروت یک خانواده سیاهپوست است همچنین ازنظر امکانات مالی ورفاهی، سیاهان در شرایط بسیار پایین‌تری نسبت به سفید پوستان قراردارند. به گونه‌‌ای که میانگین ثروت یک خانواده سفیدپوست (113 هزار دلار)، 20 برابر درآمد یک خانواده سیاهپوست است. 18 درصد از سیاهپوستان زیر 25 سال آمریکایی، از بیمه درمانی محرومند. یکی از اشکال این تبعیض نژاد پرستانه، نحوه برخورد پلیس با سیاهان است. گسترش نژادپرستی در بخش‌های دولتی آمریکا باعث شده بسیاری ازافسران پلیس در ایالات مختلف بی‌پروا به مظنونان سیاهپوست خود شلیک کنند وآنان را به قتل برسانند. پلیس آمریکا همواره سعی کرده است با ارائه گزارش‌های متعدد آمار بالای قتل سیاهان توسط ماموران خود توجیه کند. از ژانویه سال 2012 نیروهای پلیس و امنیتی حداقل 120 نفر از زنان و مردان سیاهپوست را به قتل رسانده‌اند که قطعا نمی‌توان آنها را تصادفی و غیر عمدی دانست. نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که 64 درصد از مردم نیویورک رویکرد تبعیض‌آمیز پلیس ضد سیاهپوستان را تصدیق می‌کنند.

به طور کلی نژادپرستی همواره به عنوان یک مسئله مهم در ایالات متحده از دوره استعمار و برده‌داری مطرح بوده است. با انتخاب اوباما به عنوان نماینده‌ای سیاهپوست در کاخ سفید، انتظار می‌رفت شرایط سیاهان بهبود یابد اما در عمل تغییر چندانی ایجاد نشد چرا که نوع نگاه متفاوت و نژاد پرستانه به سیاهان در جامعه سفیدپوست آمریکا نهادینه شده است.آمار قتل، زندانی شدن بدون تفهیم اتهام و برگزاری دادگاه، دستگیری‌های بی‌علت و تضییع حقوق اجتماعی سیاهپوستان در دوران ریاست جمهوری اوباما، نه تنها کاهش نداشت؛ بلکه بیشتر نیز شده است. این در حالی است که تنها بخش کوچکی از موارد متعدد خشونت نیروهای پلیس آمریکا علیه رنگین‌پوستان و سیاهپوستان آمریکایی در مطبوعات و رسانه‌ها منتشر می‌شود.

(ایست و بازرسی) نیز از دیگر سیاست‌های تبعیض‌آمیز پلیس آمریکا در قبال سیاهان است. گزارش‌های منتشر شده حاکی از این امر است که در سال 2011 پلیس نیویورک 700 هزار نفر از کسانی‌که نزدیک به 85 درصد آنها سیاهپوست و یا مردان جوان اسپانیایی بودند را متوقف کرده است. شمار قابل توجهی از افراد سیاهپوست شرکت کننده در این نظرسنجی، اعلام کردند تاکتیک توقف و بازرسی پلیس، آنها را به ستوه آورده است. جالب توجه آنکه علی‌رغم این رفتارهای خشونت‌بار و قتل سیاهان، پلیس آن را انکار کرده و به طرق مختلف آن را توجیه می‌کند. فعالان سرشناس حقوق بشر می‌گویند، اسناد و مدارک کافی وجود دارد که ثابت می‌کند هرگاه پلیس یک سیاهپوست یا لاتین تبار را می‌کشد آن را قتلی موجه و قانونی تلقی می‌کند.

رنگین‌پوستان حدود 30 درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند اما60 درصد زندانیان ازمیان آنهاست.از سال1970 تا 2005 جمعیت زندان‌ها700 درصد افزایش یافته است. این رقم از نسبت‌های جمعیت و جرایم نیز پیش افتاده است. ازهر 15 مرد سیاهپوست واز هر 36 لاتین تبار یک نفر به زندان می‌افتند.

طبق تازه‌ترین اطلاعات و گزارش وزارت آموزش آمریکا، دانش‌آموزان سیاهپوست اغلب بیش از دیگر همکلاسی‌های سفیدپوست خود بازداشت می‌شوند. طبق این گزارش، در سال تحصیلی 2010-2009 تعداد 96هزار دانش‌آموز بازداشت شده و 242 هزار نفر به دستگاه قضائی ارجاع داده شده‌اند. از این تعداد، بیش از 70 درصد، سیاهپوست و لاتین‌تبار بوده‌اند. تنبیهات سخت در مدارس از تعلیق تا بازداشت، باعث شده است شمار نوجوانان رنگین پوست که سروکارشان به دستگاه قضائی می‌افتد، به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یابد.

درسه دهه گذشته، شمارزنان زندانی تا 800 درصد افزایش یافته است که اکثرشان زنان رنگین‌پوست هستند.‌، میزان نابرابری‌های قومی و نژادی تکان‌دهنده است.زنان سیاهپوست سه برابر بیشتر از زنان سفیدپوست به زندان می‌روند. زنان لاتین‌تبارنیز در مقایسه با زنان سفیدپوست 69 درصد بیشتر به زندان می‌روند.از دید بسیاری از سفیدپوستان متنفذ آمریكا، سیاه‌پوستان موجودات كم ارزش و انگل گونه‌ای هستند كه وبال گردن جامعه آمریكا شده‌اند. انتشار گزارش‌های متعددی از برخورد وحشیانه پلیس آمریكا به سیاه‌پوستان، كه تصاویر برخی از آنها نیز منتشر شده است و طی آن، مأموران به قصد كشت، قربانی را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند، نمونه‌هایی از واقعیاتی است كه در جامعه آمریكا جریان دارد.سیاه‌پوستان آمریكا كه 12درصد كل جمعیت این كشور را تشكیل می‌دهند از جمله محروم‌ترین قشرهای اجتماعی آمریكا هستند. شرایط ناعادلانه سیاسی، اقتصادی و قضائی این كشور موجب شده است كه دست كم 50درصد كودكان سیاه در فقر به سر ببرند. بر اساس آمارهای موجود، نرخ بیكاری در میان سیاهپوستان بسیار بالاتر از سفیدپوستان است و درآمدی كه سیاه‌پوستان به دست می‌آورند بسیار كمتر و در برخی موارد نصف درآمد سفیدپوستان است.سیاهپوستان آمریكا در جامعه به اصطلاح متمدن این كشور همواره سرگذشتی آمیخته با رنج و درد داشته‌اند، سیاهپوستان، چه آن زمان كه به صورت برده و دسته دسته از آفریقا به آمریكا منتقل شدند و چه اكنون كه بخش عمده نیروی كار را در مشاغل سخت و طاقت‌فرسا بر عهده دارند، همواره مورد تحقیر، تبعیض و ستم قرار داشته‌اند.

جمعیت 30 میلیون نفری سیاهپوستان به دلیل اینكه اعتمادی به سازمان‌های دولتی ندارند، همواره در تلاش بوده‌اند تا تشكیلاتی دردفاع ازحقوق خود ایجاد كنند زیراعلنا می‌بینند حقوقشان درجامعه به اصطلاح دموكراتیك آمریكا نقض می‌شود. این رفتارتبعیض‌آمیز و برخوردهای نژادپرستانه در حالی صورت می‌گیرد كه سیاستگذاران آمریكا گستاخانه متوقع هستند. جهانیان، جامعه آمریكا را به عنوان الگو و نماد بپذیرد، جامعه‌ای كه ارزش‌های انسانی درآن جایگاهی ندارد وملاك ارزش‌گذاری انسانها تا حد رنگ پوست تنزل پیدا می‌كند.

جان كلام:

رفتار پلیس آمریکا با شهروندان کشوری که به اصطلاح مهد آزادی بیان، دموکراسی و حقوق بشر است! پرده از دروغگویی، خشونت طلبی، نژادپرستی دولتمردان ودربند بودن آزادی درینگه دنیا برمی دارد. گویی مجسمه آزادی سمبل بیجان تمام ادعاهایی است که بر طبل توخالی (دفاع ازحقوق بشر) میزنند. وظیفه پلیس در هر کشوری تأمین امنیت مردم جامعه و برقراری نظم کشوراست. پلیس درافکار عمومی آحاد مردم درگستره‌ای به بزرگی افکار
بین الملل نقش بازدارندگی ازجرم وجنایت رادارد.این وظیفه پلیس درجامعه‌ای که دولتمردانش سال‌های طولانی است، نقش (دایه مهربان‌تر از مادر) را برای ملل دیگر بازی میکنند، باید پررنگ‌تر باشد. اماتاریخچه رفتارهای خشن پلیس آمریکا درمواجهه با مردم کشورخودش بخصوص زنان، نوجوانان وکودکان که اغلب هم سیاهپوست هستند،یادآوراین ضرب المثل است که میگوید:(هرچه بگندد نمکش میزنند؛ وای به روزی که بگندد نمک.)‌

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2341






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.